Politica de confidențialitate

 

Prelucrarea datelor personale

Orice utilizator/client care se înregistrează pe site, oferind date cu caracter personal, trebuie să își manifeste acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și cu Regulamentul (UE) 2016/679.

Site-ul cartiletimur.ro  se poate folosi fără a trebui să se introducă date cu caracter personal.

Datele care se colectează în magazinul online cartiletimur.ro sunt date necesare emiterii documentelor fiscale pentru comenzile plasate de clienți (nume, prenume, adresa de domiciliu, e-mail, telefon), referitoare la nume și prenume, adresa de domiciliu, adresa de livrare unde recepționați comanda, adresa de e-mail și numărul de telefon, datele de facturare ale companiei unde este cazul, IP, cookies.

Atunci când comandați ca pesoană juridică, va fi nevoie să ne furnizați în plus față de datele dumneavoastră şi câteva informații despre această entitate; calitatea în care acționați, denumire,  sediu social, număr de înregistrare la Registrul Comerțului sau în Registrul Național ONG (după caz); CUI sau CIF, Banca și contul entității juridice.

Datele sunt înregistrate numai în momentul în care clienții/utilizatorii sunt de acord și informați în privința faptului că acestea vor fi transmise către societatea noastră.

Prin completarea datelor dumneavoastră site-ul cartiletimur.ro sau și prin acceptarea T&C precum și prin acceptarea Politicii de prelucrare a datelor, vă dați acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să fie colectate, stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către noi și/sau partenerii și/sau colaboratorii noștri, în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora.

Scopul colectării și prelucrării datelor cu caracter personal este în principal preluarea și procesarea comenzilor online, informarea utilizatorilor/clienților/partenerilor privind evoluția și statusul fiecărei comenzi.

Colectarea și prelucrarea datelor ne ajută la identificarea dumneavoastră în cazul participării la concursuri, la realizarea de rapoarte statistice, la desfășurarea activităților de informare despre facilități și beneficii, la transmiterea noutăților, precum și a altor informări referitoare la ofertele în curs, oferirii de felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale, adresate clienților noștri și vizitatorilor site-ului nostru, activități inerente profilului societății noastre.

Pentru dezabonare de la noutăți și/sau mesajele de marketing, vă rugăm să aveți în vedere opțiunea Mă dezabonez din mailurile sau newsletterele primite și, respectiv setările din contul dumneavoastră personal.

Datele colectate și stocate de către magazinul cartiletimur.ro sunt confidențiale. Site-ul cartiletimur.ro poate furniza datele cu caracter personal doar altor societăți sau persoane cu care se află în relații contractuale de parteneriat: parteneri contractuali, furnizori, colaboratori (dispeceri, curieri, firme de curierat), angajați ai societății, doar în scopul pentru care ne-au fost transmise și numai după și în temeiul unui angajament contractual de confidențialitate și de respectare a legislației naționale și internaționale în vigoare, referitoare la prelucrarea datelor personale, angajament prin care se garantează că aceste date sunt folosite doar în scopul realizării obiectului contractului, că sunt păstrate în siguranță și că utilizarea acestor informații personale se poate face doar conform cu legislația în vigoare.

Datele prelucrate de noi sunt cele furnizate de către dumneavoastră prin completarea lor în formularul de creare de cont și prin care acceptați să fie incluse în baza de date a cartiletimur.ro Datele sunt înregistrate numai în momentul în care dumneavoastră sunteți de acord și sunteți informați în privința faptului că acestea vor fi transmise către noi.

Destinatarii către care se pot transmite datele personale colectate sunt furnizorii implicați in mod direct/indirect în procesul de execuție a comenzii plasate: angajați, furnizori, dispeceri, curieri / firme de curierat, procesatori de plăți on-line, sau, după caz, autorități ale statului (inclusiv autorități fiscale, autorități de protecție a consumatorilor, organele statului competente în materie penală), ca urmare a unei obligații legale a societății;

Prin clauze speciale stipulate în fiecare contract de parteneriat (cu furnizori, dispeceri, curieri / firme de curierat, etc) ne asigurăm de obligativitatea respectării confidențialității datelor personale la care colaboratorii si partenerii noștri au acces, precum și alinierea lor la normele naționale și internaționale referitoare la prelucrarea datelor personale cu fiecare dintre aceștia.

Referitor la datele personale, aplicăm un cadru intern de politici și standarde minime la toate nivelurile societății noastre pentru a păstra siguranța datelor dvs. În plus, angajații societății au obligația contractuală de a păstra confidențialitatea și nu pot divulga datele dvs. cu caracter personal în mod ilegal sau inutil.

Oricărui utilizator care este înregistrat pe site-ul cartiletimur.ro îi sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a se opune prelucrării datelor personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate și reglementate prin legislația internă și prin norme europene.

În vederea exercitării acestor drepturi, trebuie să vă adresați cu o solicitare pe e-mail la adresa cartile.timur@gmail.com.

Pentru oricare dintre solicitările primite referitor la prelucrarea datelor personale, societatea vă va comunica măsurile luate în temeiul celor de mai sus, precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastră, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.

Prelucrarea datelor minorilor pe bază de consimțământ va fi legală doar dacă minorul care și a dat consimțământul are cel puțin 16 ani, astfel încât, dacă nu aveți 16 ani împliniți, vă rugăm să nu utilizați site-ul cartiletimur.ro.  

 

Confidențialitatea

Părțile își asumă responsabilitatea de a nu divulga în orice moment, atât pe durata valabilității Contractului, cât și după încetarea valabilității acestuia, orice informații de natura secretă sau confidențială.

Vor fi considerate informații secrete sau confidențiale toate informațiile, în forma tangibilă sau intangibilă, de natură profesională, comercială, tehnică, financiară ori de altă natură, care sunt create, dezvoltate, primite, adunate sau folosite în cursul sau în legătură cu activitatea Părților, inclusiv, dar fără a se limita la, informații aferente identității afiliaților, partenerilor comerciali, consultanților, angajaților parților, incluzând in continuare, dar fără a se limita la, condiții de comerț, metode de afaceri, planuri corporative, sisteme de management, finanțe, cristalizarea unor noi oportunități de afaceri sau proiecte de cercetare si dezvoltare ale parților sau ale partenerilor comerciali ai afiliaților Părților, costuri, înțelegeri contractuale, cercetări de piață, drepturi de proprietate intelectuală deținute sau folosite, infrastructura IT, politica de promovare, propuneri de dezvoltare si extindere ale activității părților sau orice alte aspecte care au legătura cu promovarea sau vânzarea oricăror produse sau servicii trecute, prezente sau viitoare ale părților sau ale afiliaților sau partenerilor comerciali ai Părților, incluzând, fără a se limita la informații si planuri cu privire la vânzări, cote de piață si statistici cu privire la preturi, planuri de marketing, rapoarte de cercetare de piață, tehnici de vânzare, liste de preturi, preturi de cumpărare, structura reducerilor si a discount-urilor, materiale promoționale si de publicitate, numele, adresele, numerele de telefon si numele de contact ale Clienților si ale potențialilor Clienți si ale furnizorilor si ale potențialilor furnizori ai părților sau afiliaților si partenerii comerciali ai părților, natura activității lor, formule de comerț, procese, invenții, desene, know-how, descoperiri si informații tehnice cu privire la crearea, producerea sau furnizarea oricăror produse sau servicii trecute, prezente sau viitoare ale părților sau ale afiliaților si partenerilor comerciali ai Părților).

Părțile se obligă să:

  • - păstreze stricta confidențialitate și să nu divulge sau să nu permită divulgarea către orice persoană a oricărei informații confidențiale; 
  • - să nu folosească nicio informație confidențială decât în scopul îndeplinirii obligațiilor sale conform prezentului Contractși în nici un alt scop, și să nu permită folosirea oricărei informații confidențiale de către orice terță persoană decât cu aprobarea scrisă a celorlalte Părți.

In caz de încălcare a clauzei de confidențialitate, Partea în culpă va fi obligată sa plătească daune-interese care să acopere valoarea prejudiciului cauzat celeilalte Părți.

Prevederile de mai sus nu se vor aplica dacă și în măsura în care sunt informații cu privire la care Părțile convin în scris că nu au un caracter confidențial și/sau informațiile confidențiale trebuie dezvăluite conform legii sau reglementarilor aplicabile și/sau a fost dispusă de o autoritate competenta. În aceste circumstanțe, imediat ce apare o solicitare în acest sens, Partea care dezvăluie trebuie să informeze cealaltă Parte si sa ia toate măsurile rezonabile pentru a coopera cu cealaltă Parte in acțiunile pe care aceasta le consideră necesare pentru protejarea intereselor sale.